Illóolajos relaxáló masszázs 

A masszázst - eltérően a svéd masszázstól - főleg lassú simító mozdulatokkal végezzük, a célunk az, hogy az érintés-illat-zene-fények harmonikus egységén keresztül a testi-lelki ellazulás állapotát érjük el.

Az illóolajok nemcsak a bőrön keresztül hatnak, hanem az illat belélegzésével azonnali enyhülés, megnyugvás, stresszoldás érhető el.

Az esszenciális illóolajokat többnyire gőzöléssel vagy desztillálással, esetenként hidegen történő sajtolással nyerik növények és fák leveleiből, hajtásaiból, virágából, kérgéből, gyökeréből vagy egyéb részeiből. 


Mivel a növény valódi eszenciáját tartalmazzák, erősen koncentráltak, ezért igen kis mennyiséget kell csak használni belőlük. Masszázshoz valamilyen bázisolajba (frakcionált kókuszolaj, mandula-, yojoba-, szőlőmag- vagy szezámmag  olaj) keverjük.

Az illóolajos masszázs előtt bőrpróbát végzünk, elkerülendő az esetleges érzékenység okozta bőrpír. 

A masszázshoz dōTERRA kiváló minőségű esszenciális illóolajokat használunk, melyek rendkívül magas tisztaságú készítmények.

 

Néhány  a kedvenceink közül:

Arborvitae - Óriás tuja

Az "Élet fája"-ként ismert óriás tuja illóolaja rendkívül békés, megnyugtató aromával bír.  Elősegíti a bőr egészséges, tiszta állapotát. 

Bergamott 

A bergamott egy finom citrus növény. Olaszországban nagyon régóta használják a stressz tüneteinek enyhítésére. Hangulatemelő és nyugtató hatása miatt egyedülálló a citrusok között.

Geranium - Muskátli

Szépítő tulajdonságai az ókor óta ismertek. Ápolja a bőrt és a hajat, elsősorban a bőr vízháztartására van jó hatással.

Vadnarancs

A bőség és a jókedv olaja :) Az egyik leggyakrabban használt illóolaj, melyet nemcsak masszázs során használok, hanem a párologtatásra is.

Mintegy 30 féle önálló esszenciális olajból és speciális keverékből választjuk ki a számodra legideálisabb illóolajat a legkedvezőbb hatás eléréséért.

aromatherapy-massage.jpeg
prosi
emotional-aromatherapy-kit.jpg